Hypnose 4 you    

mindfix

Wat is hypnose?

Hypnose is een trancetoestand van de hersenen waarbij er een directe toegang tot het onderbewustzijn ontstaat. De toepassing van directe hypnose bij Hypnose 4 you vindt plaats via een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest wordt gecreëerd. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn mogelijk is. In deze toestand, die we hypnose noemen, is er de mogelijkheid om in het onderbewustzijn, door middel van suggesties, de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn in een gewenste vorm om te zetten. Zo kan de overtuiging dat u een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk ik ben een niet-roker.

Het onderbewustzijn is de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Het bevat alle informatie waarop wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geinterpreteerd, beoordeeld en opgeslagen. Dit vormt 90% van de basis van ons dagelijks gedrag. Het veranderen van dit gevormde gedrag gaat heel langzaam en er is veel wilskracht en overtuiging voor nodig. Als de wilskracht en de bewuste overtuigingen afnemen vallen wij weer terug in het oude, vertrouwde gedrag. De directe toegang tot het onderbewuste is op zich natuurlijk geweldig. Het scheelt een lange "strijd" met onszelf en het frustrerende gevoel dat we uiteindelijk dit "gevecht" toch weer zullen gaan verliezen. Op wilskracht kunt u soms iets snel bereiken, maar als die wilskracht over een langere periode wordt getest, is er aan het einde van het proces meestal geen blijvend resultaat. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat u dan toch een sigaret laat pakken, of u wijs maakt dat u dat ene koekje wel kunt nemen of wat u ook doet u toch nooit tevreden zult zijn. Dat stemmetje is uw onderbewustzijn. Het is de uitdrukking van uw realiteit, denkbeeld en de vaak "negatieve" overtuiging of emotie die nog diep in het onderbewustzijn verankerd zit.

Met hypnose kunt u deze realiteit, denkbeelden en overtuigingen veranderen, waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel dat u wilt bereiken. We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is uw onderbewustzijn. Daarop ligt alles over uzelf en uw leven tot nu toe vast. Het bepaalt hoe u leeft, hoe u zic gedraagt en hoe u de dagelijkse activiteiten uitvoert. We noemen dit ook wel uw automatische piloot. Dat is als het ware de software die op de achtergrond draait. Onze "computer" heeft ook een soort fire-wall die ons beschermt tegen ongewenste software, dit is ons bewustzijn. Sommige programma's zijn nuttig (autorijden,veters strikken,zwemmen, fietsen, tandenpoetsen etc.). Er zijn echter ook minder nuttige programma's (roken, te veel of ongezond eten, bang of gestrest zijn, verslaafd zijn, depressief zijn etc.). Onze fire-wall werkt dus niet perfect en laat ook af en toe dus ook "niet wenselijke" programma's door. Deze worden met dezelfde kracht en overtuiging als de wenselijke programma's in ons onderbewustzijn opgeslagen. Door eenvoudigweg een deel van die programmering te wijzigen veranderen we het gedrag en de effecten die je denkbeelden en overtuigingen hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Met hypnose krijgen we rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn, waardoor de gewenste wijzigingen in gedrag, denkbeelden en overtuigingen direct op de harde schijf worden aangepast en blijvend zullen worden uitgevoerd.

Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk:

    De sterke wens om iets te willen veranderen in uw leven met behulp van hypnose
    Vertrouwen in degene die u daarbij gaat helpen, de hypnotherapeut


We gaan dagelijks onbewust in hypnose.

Vlak voor dat we daadwerkelijk in slaap vallen glijden we automatisch in een diepe hypnotische staat. Maar ook als we in een kampvuur staren, diep verzonken zijn in een boek, film of even de gedachten laten afdwalen tijdens een autorit zijn we in een soort van hypnotisch trance. Hypnose is een dagelijks, natuurlijk en dus ongevaarlijk fenomeen. Het is goed te weten dat hypnose een vast onderdeel in uw huidige leven is, zonder dat u er bij stilstaat! Het enige verschil is dat de hypnotiseur deze hypnotische staat "kunstmatig" zal oproepen tijdens de sessie. Al met al een gerustellende en veilige gedachte!

Directe hypnose is er op gericht om in 1 sessie het door u aangegeven issue op te lossen. Zijn er meer onderliggende problemen dan kunnen er meerdere sessies noodzakelijk zijn. Maar in relatie tot andere vormen van therapie is directe hypnotherapie indrukwekkend snel. En zeg nu eens eerlijk? Wie heeft er zin, moed, tijd en geld om weken of maanden lang te werken aan een probleem? Met hypnose staat u voor u het weet op een nieuw en krachtig pad richting het doel en zult u dat doel moeiteloos bereiken.

Hypnose: "Voor u het weet heeft u het al bereikt!"


“Het bewuste is vaak de dupe van het onbewuste


"Wie liefde wil ontvangen moet zichzelf ermee vullen tot hij een magneet wordt"


"Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten."


"Als een hamer het enige gereedschap is waarover je beschikt, ben je geneigd ieder probleem als een spijker te zien."


"Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken."

Volg mij via:

Certificeringen:

logo-register-hypnotherapeut jeffrey stephens
Internationaal Register Hypnotherapeut logo

© Hypnose 4 you.nlOsakastraat 3 3404 DR IJsselsteinalgemene voorwaarden Stichting Hypnose smoke free HypnoseCentrum Nederland Hypnose Vereniging Nederland Nieuws